Няньковський С.Л., Няньковська О.С., Яцула М.С., Городиловська М.І., «ЗДОРОВЬЕ РЕБЕНКА», Том 15, No 5, 2020
Здоров’я та харчування — це найбільш актуальна арена для досліджень на сьогоднішній день. Часто буває, що страви, які приносять нам задоволення, позбавляють нас деяких належних поживних речовин, що призводить до виникнення різних недуг, таких як гіперглікемія, гіперхолестеринемія, захворювання кишечника тощо. За останні кілька десятиліть зріс попит на функціональні продукти харчування. Кілька досліджень показали, що інулін функціонує як пребіотик, сприяючи хорошому здоров’ю травлення, також впливає на ліпідний обмін та зменшує ризик остеопорозу за рахунок збільшення абсорбції кальцію. Встановлено, що інулін має вплив на інсулінемію та глікемію, а також зменшує ризик раку товстої кишки. Останні дослідження показали, що він сприяє біосинтезу прекурсора вітаміну D.